tisdag 31 juli 2018

Kor får äta bananer i torkan

Den extrema torkan som härjar i landet har har orsakat brist på höbalar vilket i sin tur leder till att kor och andra djur inte får tillräckligt med mat.

Flera av butikerna som tillhör livsmedelskedjan Netto har börjat skänka ut överbliven frukt och grönt till lantbrukare som ger det till sina djur då tillgången på foder är stor.

Ett par av bönderna som använder Nettos tjänst är Sven-Olof och Kerstin Nilsson som är glada för maten som annars skulle ha slängts.

" Vi brukar få 35 till 40 höbalar efter skörden, men i år blev det bara 14. Då är det alla tiders att vi får den här maten att dryga ut lite med, säger Sven-Olof Nilsson.

Värmen har ställt till med många problem, vissa bönder känner sig tvungna att ta till nödslakt för att fodret ska räcka över vintern men många slakterier är redan fullbokade. Då grillningsförbud råder under torkan kan det göra det svårare att sälja kött.

Nu köttförsäljningen tagit fart, en teori är att folk vill hjälp lantbrukarna i deras kniviga situation.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...