måndag 27 november 2017

Tre roliga nyheter

Legenden Zlatan bytte tröja

Manchester United och Brighton möttes i en legendarisk fotbollsmatch och det var där Zlatan och Tomer Hemed. I den blev Zlatan från Manchester United och Tomer Hemed från Brighton inbytta. Efter matchen så bytte Zlatan och Tomer Hemed tröjor. Och Tomer Hemed la ut senare på sin Instagram: "Du byter inte tröja med Zlatan. Zlatans tröja byter dig".

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/VRlKop/bytte-troja-med-zlatan-tack-sa-mycket-legendaren


Stora isbjörnar gosar med alaskahundar

En annan nyhet som är lite kallare tog sin början uppe i Alaska. Där två björnar har blivit kompisar med ett spann huskyhundar. Tänk, de som har rykte om sig att vara farliga och inte vara försiktiga. Här med hundarna så är de lekfulla, de är väldigt kärleksfulla och väldigt förstående. De är väldigt anpassningsbara djur, isbjörnar. Varje år så kommer de ner från bergen och kommer till den här platsen och gosar med hundarna.

https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/232132



Hund biter rånare i Montenegro

En mycket intressant händelse hände i Montenegro. En dam gick på gatan när en man kom och skulle försöka råna henne. Då hände någonting exceptionellt. En gatuhund kom till kvinnans räddning och bet tjuven där bak så att tjuven fick springa därifrån fort utan att ha lyckats råna kvinnan. Och det var inte ens kvinnans hund. Så att hundar är verkligen människornas bästa vänner.

https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/234014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...