torsdag 14 juni 2018

En imponerande klättring av en tvättbjörn

Det var tidigt på måndagsmorgon då en tvättbjörn tog till flykt upp på på väggen av Plaza-skrapan i Saint Paul i Minnesota, skrämd av ett pågående byggarbete.
Folk tittade med rädsla och skrämd förtjusning hur en liten tvättbjörnshona klättrade långsamt upp våning för våning. Ett enda felsteg och hon hade fallit mot en säker död. Men hon föll inte, hon tog istället en tupplur på varje våningsplan och till sist kom hon upp på en hissnande höjd på 25 våningar och nådde taket där viltvårdspersonal hade lagt ut fällor med kattmat som räddade tvättbjörnshonan som räddade och senare släppte ut henne i det fria igen.

Hela äventyret kunde följas på twitter, förbipasserande och journalister gav tvättbjörnen en egen hashtag efter radiokanalen som låg precis intill byggnaden. Under #MPRraccon kunde man se filmer och följa hennes äventyr upp för skyskrapan.
Till och med Hollywoodregissören James Gunn blev känslosamt berörd av händelsen och erbjöd sig att skänka 1000 dollar till välgörenhet i ära till den som räddade tvättbjörnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...