måndag 27 augusti 2018

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna där så jag tar och gör ett "Break" från bloggandet. Det kommer vara i två terminer.

Jag kommer tillbaka med nya saftigare historier och nyheter, så håll till godo.

AAAAOOOOO!!


torsdag 9 augusti 2018

12-åriga Elise räddar 19-åriga Olga från att drunkna

Under ett dansläger i Öjebyn var deltagarna och badade på badplatsen Hamnviken, där den 19-åriga Olga, som inte kunde simma, stod på bryggan då en annan deltagare gick fram till henne och puttade till henne på skoj för att personen tog för givet att hon kunde simma. Efter ett tags panik upptäckte en deltagare, Elise, som var i vattnet en bit bort att Olga hade problem. Genast så började Elise simma mot henne och när hon kom fram försökte hon hjälpa henne att hålla huvudet ovanför vattenytan, samtidigt som hon började simma med henne hängandes på sig in mot land, så började hon ropa på hjälp. En lägerledare hör ropen och ser hur Elise simmade med en hand samtidigt som hon försöker hålla Olgas huvud ovanför vattenytan. Genast så kom de och hjälpte Elise få upp Olga på land. Elise blev utsedd till lägrets hjälte och fick ett diplom för sina heroiska handlingar.

onsdag 8 augusti 2018

Autisktisk pojke blir misshandlad av polisen

Den tredje juli i Södra Sandby blir en 16-årig autistisk pojke misshandlad av polisen. Erik, som pojken hette, var ute på och lekte cowboy med ett leksaksvapen, då en kvinna kör förbi honom och är orolig att det är ett riktigt vapen. Hon larmar då polisen och uttrycker att pojken verkar ha en störning och går runt i sin egna lilla värld.

Polisen kommer snabbt till platsen, kliver ur sina bilar och ropar att de är från polisen och säger till Erik släppa vapnet och gå långsamt fram mot poliserna. Tack vare polisens okunskap om hur man hanterar en person med autism, blev Eriks arm bruten på tre ställen.

Eriks pappa, Martin Näslund, är såklart väldigt arg över hur polisen har hanterat hans son. Han ville göra en polisanmälan, men fick inte pga att där redan fanns en polisanmälan, polisens egna. Polisens utredning lades ner dagen efter händelsen, och ingen åtgärd är utförd.

Doktorn som har tog hand om Erik hade konstaterat att det var övervåld, men fick tillsägelse att inte gå ut i media, för det skulle kunna skada sammarbetet mellan polisen och sjukhuset.

Detta är inte första gången polisen har behövt handskas med en autistisk person, bara en kort tid sedan blev en 20-åirg autistisk man skjuten av polisen i stockholm och dog.

Jag tycker att polisen borde få mer utbildning i hur man ska hantera människor, särskillt de som har någon form av störning. Det som nu har hänt, ska inte få hända, och nu har det hänt två gånger under väldigt kort tid. Det visar på poliserns okunskap om hur man hanterar folk med en störning.


måndag 6 augusti 2018

Gravt överviktig katt omhändertogs av Polisen i Lund.

Länsstyrelsen fick in en anmälan om en mycket överviktig katt. De skickade ut två djurskyddsinspektörer som gjorde en oanmäld visit hos kvinnan som var ägare till katten.

Det djurskydds inspektionen såg var att två katter verkade må bra och att en tredje var skygg samt gravt överviktig.

Kvinnan försvarade sig med att den överviktiga honan fick dietfoder, men vanligt torrfoder stod framme till de andra katterna så den kunde med lätthet komma åt de andras mat.

De sa till kvinnan att ta sin katt till veterinären i närmsta veckan för att kontrollera att den inte led av några sjukdomar på grund av fetman och för att utarbeta en bantningskur.

När de fortfarande efter två veckor inte hade fått något intyg från veterinär fattade de beslutet att tvångsomhänderta katten omedelbart. Då for Lundapolisen ut och hämtade katten.

Polisen tog katten till veterinären som gjorde bedömningen att katten var "Fet, Mjällig och glanslös" samt att den måste bantas. Veterinären fastslog att den också var vänlig så omplacering kunde vara en lösning.

Nu i Augusti fick kvinnann besked från länsstyrelsen att hon måste göra sig av med alla sina djur och att hon inte får ha något djur över huvud taget. 

Det är ovanligt med grav övervikt hos katter. När de är så feta så ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, precis som hos oss människor.

torsdag 2 augusti 2018

Matrecension: Subway

Igår åkte jag till Lund för att hälsa på min kompis Tim. Vi träffades på stationen och bestämde oss för att äta på subway. Jag brukar inte äta på Subway så ofta, men igår var jag sugen på det. Subway är en snabbmatskedja, som säljer baguetter med olika fyllning.

Jag beställde in en som hette American Steakhouse Melt, den var som en avlång hamburgare med BBQ-sås. Min assistent beställde en Chicken Teriyaki, som då är fyld med kycklingbitar, sallad, ost och sås.

Jag tyckte min American Steakhouse Melt var superbt god! Man kunde riktigt känna hur alla smaker passa perfekt ihop.

Jag har varit på en del olika Subway restauranger i mina dagar, och det är alltid lättåtkomligt för rullstolar.

Jag ger maten 7 av 10 månar.

Jag ger servicen 7 av 10 månar.

Jag ger restaurangen 7 av 10 månar. Aaaauuuuuuuuuu..!


Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...