måndag 6 augusti 2018

Gravt överviktig katt omhändertogs av Polisen i Lund.

Länsstyrelsen fick in en anmälan om en mycket överviktig katt. De skickade ut två djurskyddsinspektörer som gjorde en oanmäld visit hos kvinnan som var ägare till katten.

Det djurskydds inspektionen såg var att två katter verkade må bra och att en tredje var skygg samt gravt överviktig.

Kvinnan försvarade sig med att den överviktiga honan fick dietfoder, men vanligt torrfoder stod framme till de andra katterna så den kunde med lätthet komma åt de andras mat.

De sa till kvinnan att ta sin katt till veterinären i närmsta veckan för att kontrollera att den inte led av några sjukdomar på grund av fetman och för att utarbeta en bantningskur.

När de fortfarande efter två veckor inte hade fått något intyg från veterinär fattade de beslutet att tvångsomhänderta katten omedelbart. Då for Lundapolisen ut och hämtade katten.

Polisen tog katten till veterinären som gjorde bedömningen att katten var "Fet, Mjällig och glanslös" samt att den måste bantas. Veterinären fastslog att den också var vänlig så omplacering kunde vara en lösning.

Nu i Augusti fick kvinnann besked från länsstyrelsen att hon måste göra sig av med alla sina djur och att hon inte får ha något djur över huvud taget. 

Det är ovanligt med grav övervikt hos katter. När de är så feta så ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, precis som hos oss människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...