tisdag 17 april 2018

Fusk på högskoleprovet

Tre män har häktats, de är misstänkta för att ha organiserat fusktjänster för andra till högskoleprovet mot betalning. Olika summor för för olika resultat. Högsta poäng- 2,0, kostar 170 000 kronor. De är misstänkta för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott då de inte har redovisat för sin organisation.

Det var en i en lägenhet i Norrköping där insatsstyrkan tillsammans med lokal polis hittade de tre männen- 23, 25 och 55 år gamla. Totalt beräknar Ekobrottsmyndigheten att ligan har samlat in ca 10 miljoner kroner. Verksamheten ska ha pågått i 4-5 år. Vid tillslaget hittades 2,8 miljoner i kontanter.

När insatsstyrkan stormade lägenheten var de misstänkta i full färd med att ge rätt svar till ca 70 personer som var uppkopplade mot ligans nätverk. De har använt sig av avancerad teknisk utrustning, bland annat hörselsnäckor som används för att höra rätt svar.

Reglerna kring fusk på högskoleprovet har skärpts på senare år och alla former av fusk är straffbart och fuskaren kan bli avstängd från landets universitet och högskolor.


















1 kommentar:

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...