onsdag 11 april 2018

Mark Zuckerberg i blåsvädret

Mark Zuckerberg blev igår utfrågad i USA:s senat i flera timmar angående Cambridge Analytica-skandalen. För er som inte har en aning vad Cambridge Analytica-skandalen är för något, så är det ett företag i USA som olovligen samlat in uppgifter från över 80 mijoner användare på facebook. 2016 anlitade Trump företaget Cambridge Analytica, betalade 51 miljoner kroner, för att få de uppgifterna Cambridge Analytica samlat in om USA:s befolkning, för att lättare kunna vinna valet. Och det vet ju hur det gick.

Men som sagt, nu sitter Mark Zuckerberg hos senaten och blir grillad gällande denna skandalen. Nu har han bytt ut sin klassiska t-tröja och jeans combo, mot en fin kavaj.

Mark Zuckerberg bad om ursäkt, men senaten godtog inte hans ursäkt. De menade på att en ursäkt inte var nog. Det diskuterades om en lag som skulle hindra att andra använder ens person uppgifter utan att man själv har godkänt detta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...