onsdag 25 april 2018

Svenska stränder är Sveriges nya soptippar

Det har blivit värre och värre med nedskräpning runt om i Sverige och det är stränderna där mest skräp samlas. Detta beror på att många människor lämnat sitt skräp när de varit och badat, men också på grund av att det redan finns mycket skräp i haven som sedan flyter upp på stränderna.

Om du går på en strand kan du inte gå mer än 16 meter innan du stöter på en plastpåse eller annat skräp, enligt årets skräprapport från Håll Sverige Rent. Den totala mängden skräp per 100 meter på stranden har ökat med 100% sedan 2015. Håll Sverige Rent har mätt skräpnivån på 10 olika stränder runt om i Sverige.

Det är inte vanligt att folk tycker att nedskräpning är OK, men trots detta ökar och ökar nedskräpningen. Det är väldigt få som erkänner att de skräpar ner, ca 6%, och den största orsaken är att det inte finns tillräckligt med papperskorgar, medan andra helt enklet bara är lata.

Kom igen Sverige! Plocka upp ert skräp efter er, så kan barnen leka med kottar och pinnar istället för ölburkar och ciggfimpar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...