måndag 12 mars 2018

Häst-terapi mot utbrändhet


På tio år har stressig jobb miljö gjort att sjukskrivningarna bara växer och växer.
Petra fick diagnosen stressymtom efter att ha jobbat hårt i flera år.
Ett tidigt täcken på stressymtom är när du till exempel sitter vid datorn och läser en text, men du kan inte förstå vad du läser. Det är som om hjärnan har stängt av sig.
Vilket var något som hände Petra. Hon tyckte att det var väldigt konstigt att hon inte för sitt live kunde förstå vad det stod på skärmen. Måndagen efter helgen ringde hon till sin husläkare som gav henne diagnosen utmattnings syndrom. Peta blev sjuk skriven i några månader. Men tack och låv hörde hon talas om hästgården Humlamaden i Veberöd.
Där man tar hjälp av hästar och natur för att sakta men säkert bli frisk igen och återvända till arbetslivet. Det viktigt för oss människor som bor i storstäder att komma ut i skogen ibland, där vi kan bara gå om kring, koppla av, titta på trädd och lyssna på skogens lugna röst.
Efter att Petra har varit på hästgården i åtta veckor där hon bland annat suttit i en avkopplingsstol iförd hästfilt och lyssnat på fåglar. Hon har också legat på en hästrygg och slappnat av så mycket att hon till slut bara har förnimmat hästens värme under sig. Efter åtta veckor av det här lugna inrutade naturmönstret är hon nu på vägg att bli frisk.




1 kommentar:

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...