måndag 5 mars 2018

På Olofströmsskolan Högavångsskolan har energidryck förbjudits

Anledningen till förbudet är att eleverna blir för stimmiga och kan inte sitta still. Det störde lektionerna kort sagt. Lärarna tog ifrån dem energidrycker om de drack på skoltid, detta trots att det lärare inte får ta elevernas saker.

Detta beslutet har fattats av utbildningsnämnden, detta efter att de har lyssnat på lärarnas klagomål över störningar under lektionerna. Men vissa elever gick ner och köpte energidryck så fort de fick höra om beslutet om förbudet för att visa sitt missnöje. En del elever tycker tvärtemot, att det är bra att skolan har tagit tag i saken, men det är fortfarande några som smyger in energidrycker i sina skåp säger Ellen Ågren, elev på skolan.

Försäljning har ökat drastiskt sedan 2014, hela 44 procent. ”Tills vi vet att det är ofarligt, ta bort det från hyllorna”, säger barnhjärtläkaren Peter Munkhammar. Den rekommenderade åldersgränsen för energidrycker är 15 år. Den följs nästan inte alls. Svenska folket konsumerade fem liter per person förra året. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...