torsdag 15 februari 2018

Christian Hedberg - Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter.

Christian Hedberg spelar i det svenska landslaget i paraicehockey, och ska vara med i OS nu den 9:e Mars. Utöver det gör han så mycket mer. Han har bl. a. skrivit en bok, Ingen vill dricka kaffe med någon som är bitter, och sedan håller han också i föreläsningar.

När han var 26 år gammal så var han med om en klättringsolycka, där han föll 10m och blev förlamad från midjan och neråt. Doktorn sade till honom att han hade två val; antingen lever du på morfin eller så tränar du. När man är med om en sådan här olycka, så är det väldigt vanligt att man sjunker ner i sig själv och stänger ute alla andra. Christian Hedberg var inget undantag, men han lyckades tillsut ta sig i kragen och började med rullstolsbandy. Han höll på med rullstolsbandy ett tag, men sedan blev han inbjuden av en kompis att prova på paraicehockey. Detta visade sig vara ett träningsläger för det svenska landslaget i paraicehockey. Han var inte alls bra på det i början, men  han tyckte det verkade jättekul och när han väl hade börjat på något så avslutar han det alltid. Hans envishet lönade sig och nu ska han vara med i Paralympics i Sydkorea.

http://www.christianhedberg.se/wp-content/uploads/2017/07/kaffebittersmamarginaler.pdf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...