fredag 8 december 2017

Man räddar desperat älg.

En morgon när Leif är ute och promenerar med grannarna så ser de en liten bit bort en stor vacker älg som beter sig konstigt. Leif fortsätter att gå framåt en bit och ser att älgen har fastnat i en gunga fastknuten i ett träd. Man ser älgen desperata blick när den försöker komma loss, men det går inte hur mycket den än kämpar och drar. Så Leif går till en annan granne och frågar om denne har en stångsåg, när han har fått sågen så går han försiktigt ner till älgen och placerar sig bakom trädet för att såga ner grenen först innan han sågar itu gungan. 

Älgen blir såklart väldigt uppjagad när den ser en människa närma sig för det är ju älgjaktssäsong men Leif börjar prata väldigt lugnt med älgen för alla djur blir lugna när man pratar mjukt med dem sa han. Efter en liten stunds frustande och stampande så stod älgen faktiskt stilla för att den upptäckte väl att Leif var där för att hjälpa den ur knipan. 

När gungan hade tagits bort från älgen så tog det den en halv sekund att förstå att den var fri. Då rusade den emot Leif och Leifs hjärta och adrenalin sköt i höjden men i sista sekunden så vek älgen av in i skogen igen. Leif och hans vänner gick där i från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...