söndag 3 december 2017

Känslostormig manifestation på Triangeltorget

Söndagen den tredje december var det manifestation på Triangeltorget med folk som pratade om sina assistenter och varför de vill att LSS ska återinföras i landet. Där var mycket folk som var arga, ledsna, och oroliga. Det var en ung man som höll ett underbart rörande tal om varför regeringens förslag inte får gå igenom, för då tar många ungdomars liv slut. Då kan de inte leva som andra ungdomar gör utan funktionshinder och de kan inte arbeta, de kan inte ha ett fullt fungerande, normalt liv. Så ska det inte vara. Alla ska ju vara lika mycket värda och det blir de ju inte om de inte har assistenter, för då kommer de inte ut i samhället lika enkelt. Därför var det många folk på torget i dag som öppnade sina hjärtan mot varför regeringen inte ska ta ifrån dem assistansen.

Bland talarna så var det en polis och sjuksköterska som också hade utbildat sig till eldbekämpare. Han berättade en väldigt rörande historia om sin dotter som inte kan röra sig utan hjälp av assistenter men hon hade blivit nekad assistenter först, så hennes mamma hade inte kunnat jobba på två år för att hon måste vara hemma och ta hand om dottern. I början när hon skulle få assistenter, då skulle hon bara få en assistent en timme varje dag. De sa det också, att en timme varje dag räcker inte för att ta hand om dottern som behöver hjälp på natten också för att hon vaknar många gånger per natt och kan också sluta andas för långa perioder på natten. De fick kämpa ganska länge för att få assistenter åt den här dottern som behöver tillsyn tjugofyra timmar om dygnet. Han grät så han skakade när hans telefon ringde och de sa att han hade fått mer timmar åt sin dotter. Just därför är assistans så riktigt att ha. För att annars  måste ju föräldrarna sluta arbeta och unga och barn kommer inte kunna ha liv där inte föräldrarna är med dem tjugofyra timmar om dygnet, och då missar de chansen att få gå ut och festa utan föräldrarna exempelvis.

Så att rädda LSS. Annars tar många liv stopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...