tisdag 9 januari 2018

Misstänkt handgranatsexplotion i Vårby gård.

En man dog och en kvinna skadades, två poliser står på torget och besvarar frågor från chockade boende i området. Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet och de har ännu inte fastslagit att det rör sig om en en handgranat.

Den var vid elva tiden i söndags i Stockholmsförorten som händelsen inträffade. Enligt olika vittne ska ett par ha kommit cyklande, mannen ska stannat och plockat upp något från marken. Det verkar inte som attacken har varit riktad utan snarare som en tillfällighet att det var just dethär paret som drabbades.
– Det mest troliga är att det var en handgranat som exploderade. Helt säkra kan vi dock inte vara innan teknikerna är klara med sin undersökning, vilket blir troligtvis senare i nästa vecka, sa Lars Bröms, kriminalpolisinsatschef, i ett uttalande som lades upp på polisens hemsida igår.

Under 2017 beslagtogs 23 handgranater i Stockholmsregionen. Under samma period detonerades 12 handgranater, enligt statistik från den nationella operativa avdelningen (NOA). Det är en kraftig ökning sedan 2015.

Många av de handgranater som polisen beslagtar kommer ifrån Jugoslavien och tillgången på dem verkar vara god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tillfälligt avbrott

Hej alla mina läsare. Jag har kommit in på en skrivarlinje på distans i Nässjö. Allt mitt fokus kommer jag nu lägga på skolan och texterna d...